Praktik

Jag är ledsen för att uppdateringen blir knapp. Jag har praktik denna veckan och nästa vecka, då jag går 9.00-18.00 och är helt slut när jag kommer hem. Inte nog med det har jag både uppsatser och hemprov jag ska göra nu. På praktiken får jag färga, klippa, tvätta, städa och hjälpa till så mycket jag kan!
Kan meddela att ni får säga hejdå till min älskade hårfärg, imorgon försvinner den!

Kritik

Jag har kommit på att jag är sämst i världen på att ta kritik. Jag vet inte hur man gör? Hur man vänder det till något positivt? Eller att bli utskälld, finns det något värre? Det har alltid varit så, när det kommit från föräldrar, lärare eller chefer. Jag bryter ihop och tar det super personligt. Sen ligger det och gror, hur värdelös jag är.
Skulle liksom aldrig kunna stå framför idol-juryn (inte pga att jag inte kan sjunga) men deras kritik är så hård! Höra någon annan säga hur dålig man är. Hur ska man "låta det rinna av sig" så klyschigt man säger det.

Konstruktiv kritik är bra, man får höra vad man kan förbättra. Det är inte samma sak som negativ kritik. Om det är okej att vara ärlig har jag egentligen både bra självkänsla och självförtroende. Det är viktigt att vara nöjd över sig själv och sina egenskaper. Men när någon väl säger något som jag gör dåligt eller är dålig på sjunker jag till botten. Jag inte är "van" vid det. Jag kan komma ihåg saker mina föräldrar skällde ut mig för när jag var typ.. 7 år. Få gånger har dom skällt ut mig men visst kommer jag ihåg det. Känslan av att vara värdelös.
Jag vill vara duktig, jag vill vara bra, ibland bäst, på allt. I alla fall inte dålig. Att vara värdelös, vilken vidrig känsla.

2 VECKOR KVAR

Kan ni förstå att det bara är 2 veckor tills jag åker till sri lanka? Jag kan inte förstå det. Hur har tiden kunnat gå så fort?! Redan 1 år sen jag var där sist. Nu försvinner jag i 4,5 vecka, firar jul, nyår och bröllop! Ska ändå bli skönt att komma iväg, en paus från det här livet.. Även om jag kommer sakna mina vänner. Komma tillbaka med ny energi och perspektiv på saker i mitt liv. Låter bra va? Om två veckor ska jag slänga mig i havet, skratta med sanden under fötterna. Nu, tillbaka till praktiken! PussRSS 2.0