Day 5

Vägarna genom berg och öken, häftigt minst sagt
"SEA LEVEL" havsnivån
Smakprov av saltet som täckte marken
Skönsång
Car race
 
 
Hela den här dagen var en enorm höjdpunkt på resan. Visst har det varit kul att se storstäderna som Los Angeles, Las Vegas och San francisco, som man alltid har velat se, men det som verkligen har imponerat mig har varit naturen och nationalparkerna. Grand Canyon var helt magiskt och överträffade mina redan höga förväntningar men det som imponerade mig mest under hela resa var Death Valley. Jag visste inte så mycket mer om detta förutom att det är USA:s största nationalpark och världens hetaste plats på sommaren.
 
Det här kändes som definitionen av roadtrip. Älskade att åka på smala, krokiga vägar genom bergen vidare till raksträckor utan slut genom öken. Vi pratade bara om livet och världen, hur vackert det är och hur bra vi har det. Sen skrattar vi så att magarna värker, konstant.
 
Death Valleys lägsta nivå ligger på 86 meter under havsnivåPå sommaren ligger temperaturen på ca 50 grader men nu när vi var där var det runt 25 grader. Salt täckte marken och vi tog oss ett smakprov. Death Valley var så mycket större än vad jag trodde, vi hoppade in i bilen och körde mot sanddynorna. Riktig öken! Ett till stopp gjorde vi mitt på vägen för att få med området på bild. I solnedgången körde vi mot Bakersfield, spelade endast svenska artister och sjöng för fulla halsar (mycket uppskattat för de som var bakis sen Vegas, eller) Avslutade dagen med att äta tillsammans innan vi somnade. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0